1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Eski oyunların yeni sistemlerde çalışmama sorunu

Eski oyunların yeni sistemlerde çalışmama sorunu
0

Eski oyunlar yeni Windows sürümlerinde çeşitli sorunlarla karşılaşabilmektedir.Eski oyunlara ait grafikleri,renkleri ve sesleri en çok karşılaşılan problemlerden bir tanesidir.Yeni çıkan her Windows sürümünde eski oyunlara dair yapılan teknik yazılımlar değişmektedir.

Bu durumda bilinmesi gereken ilk iş uyumluluk ayarıdır.Uyumluluk ayarları birçok eski oyunu çalıştırmanın temel çözüm yoludur.Eski oyunları çalıştırmak için yapmanız gerekenler sırasıyla aşağıdaki adımlarda belirtilmiştir.

Dikkat etmeniz gereken bir hususta,eğer çalıştırmak istediğiniz eski oyunu internet üzerinden yüklüyse ve bilgisayarınızda bir anti virüs programı bulunuyorsa bu program oyununuzu virüs olarak algılayabilir.Oyunu çalıştıran .exe formatlı dosyayı silebilir veya çalışmasını engelleyebilir.

İnternet üzerinden indirdiğiniz veya korsan olarak satın aldığınız oyun cd leri ve aynı zamanda oyunun çalışması için edindiğiniz crack dosyaları anti virüsler tarafından virüs olarak algılanabilir.

Öncelikle anti virüs programınızı açın ve karantina sekmesine gidin.

Çalıştırmak istediğiniz eski oyunun .exe dosyasının karantinada var olup/olmadığından emin olun.Eğer oyunu çalıştıran .exe dosyası karantinada varsa o dosyayı karantinadan “serbest bırak” seçeneğine tıklayarak anti virüsten kurtarın.Sonrasında anti virüsü Ayarlar bölümünden “Devre dışı bırak” seçeneğine tıklayarak pasif duruma getirin.

Anti virüs programında “Beyaz Liste” özelliği varsa çalıştırmak istediğiniz oyunu “Beyaz Liste” içerisine yerleştirebilirsiniz.

Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra,çalıştırmak istediğiniz oyuna sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğine tıklayın.

Karşınıza gelen pencerenin üst tarafından “Uyumluluk” sekmesini açın.

 

UYUMLULUK MODU BÖLÜMÜNDE YAPILMASI GEREKENLER:

“Uyumluluk modu” bölümünden “Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu:” kutucuğunu işaretleyin.Oyunu çalıştırmak için en uygun Windows sürümünü seçin.En uygun Windows sürümleri genellikle Windows XP (Service Pack 3),bazen Windows 8 ve çok eski oyunlar içinde Windows 95 kullanılmaktadır.

 

AYARLAR BÖLÜMÜNDE YAPILMASI GEREKENLER:

Ayarlar bölümünde Azaltılmış renk modu kısmındaki 8 Bit (256) renk ve 16 Bit (65536) renk seçenekleri Windows 95 işletim sisteminde çalıştırılması gereken bazı oyunlarda gerekebilir.

640×480 ekran çözünürlüğünde çalıştır,Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak kutularını işaretleyin.

 

EĞER WİNDOWS 10 KULLANIYORSANIZ

Ayarlar kısmındaki “Bu programı yönetici olarak çalıştır” kutucuğunu mutlaka işaretleyin.

Ardından Uygula ve Tamam seçeneklerine tıklayın.

Ayrıca uyumluluk ayarı derdinize derman olmuyorsa ve oyuna crack işlemi yapmış olmanıza rağmen hala sorun yaşıyorsanız internet üzerinden farklı bir crack dosyası indirip deneyebilirsiniz.

 

Windows 3.1 ve daha eski sürümlerde çalışan oyunları açmak için DOSBox uygulamasını kullanabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir