1. Anasayfa
  2. Oyunlar

League Of Legends’da oynaması en kolay şampiyonlar

League Of Legends’da oynaması en kolay şampiyonlar
0

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi oyunu olan League of Legends’da birbirinden farklı karakterler ve bu karakterlere has özellikler bulunuyor. Oyuna yeni başlayanlar yada düşük lig derecesine sahip olan League of Legends oyuncuları, lig atlayabilmek yada daha iyi derecelere gelebilmek için oyun içerisindeki oynaması kolay olan şampiyonları tercih edebiliyor.Aynı zamanda League of Legends’da oynaması kolay olan şampiyonların tercih edilmesinin bir diğer sebebi de oyuna yeni başlayan oyuncuların diğer şampiyonları tanıyabilmesi, kolay mekaniklere sahip şampiyonları oynayarak oyuna daha fazla hakim olmayı istemesinden kaynaklanıyor.

Eğer sizde League of Legends oyununa yeni başladıysanız aşağıda listelenen oynaması kolay League of Legends şampiyonlarına bir göz atın derim. Eğer oyun içerisinde düşük bir ligde oynuyor ve liginizi ve derecenizi yükseltmek istiyorsanız yine oynaması kolay şampiyonlar arasından üç şampiyonda uzman olmanızı tavsiye ederim. League of Legends oyununda sizde en basit, en kolay şampiyonları oynayarak iyi noktalara gelebilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: League of Legends’da oynaması en zor şampiyonlar

 

LEAGUE OF LEGENDS’DA OYNAMASI EN KOLAY ŞAMPİYONLAR

 

1. ANNİE

Bu küçük kız çocuğu boyundan büyük işlere kalkışabilir. Genelde orta koridorda oynar. Bazı durumlarda alt koridorda, destekçi (support) rolünde de oynadığı görülebilir. Kendisi küçük bir kanser hücresidir. Oynaması muazzam derecede kolaydır. Q yeteneği oldukça fazla menzile sahiptir. Eğer Q yeteneğiyle bir minyonu katlederseniz mana bedeli ve bekleme süresini geri kazanırsınız. Bu yüzden Annie, Q yeteneği sayesinde koridorda oldukça rahat minyon kesebilir, sorunsuz farm yapabilir.

Takım savaşındaysa bu küçük pislik, bir anda karşı takımdan birinin üstüne flash ile atlayabilir ve “Tibbbeers !” diye kendini yırtabilir. Eğer Annie’nin üzerine flash ile atladığı şampiyon, dayanıklılık yönünden zayıf, menzilli saldırı hasarı taşıyıcısı, destek, orman yada zayıf herhangi bir şampiyonsa yanarak ölme ihtimali %100’dür. Ancak Annie’ye karşı kullanabileceğiniz 3 koz var. İsmi lazım değil baş harfi Zed,Talon ve Fizz.

 

 2. DR MUNDO

Bu morumsu, tuhaf ,koca oğlan League of Legends oyununun en zor ölen şampiyonlarından birisidir. Bu psikopat şampiyon, Q yeteneğiyle sağa sola satır fırlatır. Satırıyla vura vura yakaladığı düşmanı sürekli olarak yavaşlatır. W yeteneğiyle etrafında oluşan alev çemberi sayesinde düşmanını yakar ve ek özellikler kazanır. Aynı zamanda E yeteneğiyle normal saldırılarını güçlendirir.

Diyelim ki Mundo ile çatışıyorsunuz ve kullandığınız şampiyon mobil bir karakter değil. Aynı zamanda kaçma ihtimaliniz yok ve dostlarınız da size yardım etmiyor. Yani mecbur kapışacaksın başka çaren yok. Böyle bir durumda Mundo’nun canını azaltabilirsin onda da bir sorun yok. Ama tam öldürmek üzereyken genelde Ruh Gömleği ve Warmog eşyasını taşıyan Mundo, R tuşuna basarak sizin iki saatte büyük emek harcayarak indirdiğiniz can değerini şıp diye dolduruveriyor. Böylece bu koca oğlan bütün hayallerinizi suya indiriyor.

 

3. DARİUS

League of Legends oyununda “Tutuştur” denen bir şey var. Herhangi bir maçta bu “Tutuştur” özelliğini alıp kullanabiliyorsun yada başka bir özelliği alacak şekilde değiştirebiliyorsun. Darius amcanın da pasif yeteneği sayesinde kendine has bir tutuştur özelliği var. Birde baltası. İşte Darius amca, baltası ve kahrolası pasifi sayesinde karşı takımın alayını sırayla ikiye bölebiliyor. Ha birde bu karakter Q yeteneğini kullanıp, baltasını çevirirken çemberin dış tarafıyla üç şampiyona hasar verirse çılgınlar gibi can yeniliyor. Darius amca için böyle özellikleri düşünen Riot çalışanı, muhtemelen kana susamış biriydi.

Hatta Darius denen bu şampiyonu oynayan, seven oyuncularda bence kana susamış, psikopat kişilerdir. İyi Darius oyuncularının genel özellikleri şunlardır. Üst koridorda oynarlar. Sıçra ile tutuştur kullanırlar. Son derece atarlı ve agresif oyunculardır.

Üç kişi Darius amcanın üzerine üzerine mi gidiyorsunuz ? Sıkıntı yok, Darius oyuncularında “R” diye bir tuş, geri vites diye bir kavram yok! Darius oyuncuları için R tuşu, son noktayı ifade eder.

 

4. GAREN

League of Legends’da şampiyonun ismi Garen olmasına rağmen bu şampiyona, “beyblade” yada “topaç” lakaplarını kullananlarda var. Bu lakapları kullanmakta da son derece haklılar. Genelde Garen oyuncularının mekanikleri aynıdır. Q tuşuna bas düşmanın üzerine üzerine koş, Kafasına kılıcını indir ve E tuşuna basarak döne döne kes, fazla hasar alırsan W tuşuna bas, canı azalan rakibe R ile son vuruşu yap.

Tanıdık geldi değil mi ? Çünkü istisnasız bütün Garen oyuncuları için bu mekanik geçerlidir. Bu konuda Garen’in Darius’dan çokta farklı olduğu söylenemez.

Eğer karşınızda Garen varsa onunla yüz yüze savaşa girmeyin. Sürekli dürtün. Eğer koşarak kılıcı kafanıza indirirse korkun. Çünkü devamında sizi şekilden şekile sokacaktır. Ama olur da koşarak üstünüze gelir ve size yetişemezse fazla yaklaşmadan dürterek elinizin tersiyle tokatlayın onu.

 

5. JAX

Oyunun en absürt şampiyonlarından biridir kendileri. Oyunda her şampiyon kılıç, tüfek, balta, sopa, satır, hançer, roket atar, makineli tüfek kullanırken Jax denen bu şampiyon ne kullanıyor biliyor musun ? Sokak lambası. Ayrıca bu şampiyon üçlü kuvvet eşyasını satın aldıktan sonra elindeki sokak lambasıyla başka bir şampiyonun roket atması, bomba fırlatmasından çok daha fazla hasar verebiliyor.

Gerçekten de çok tuhaf bir şampiyon. Atar yapamayacağı, üzerine gözü kapalı atlayamayacağı hiçbir şampiyon yok.

Jax ile ormancı rolünde oynayabilirsin. Baskın atma,takım savaşını başlatma ve sıvışma konusunda iyi olduğu gibi hasar verebilme potansiyeli de son derece yüksektir. Aynı şekilde üst koridorda da oynayabilirsin. Son derece rahat bir şekilde koridorunu koruyabilir, yada düşmanın üzerine üzerine gidebilirsin.

 

6. JİNX

Menzilli saldırı taşıyıcı olan bu manyak kadın, takım savaşlarında birini öldürür yada ölmesine yadım etmiş olursa pasif yeteneğini devreye sokar. Böylece diğer düşmanları kurşun yağmuruna tutar. Jinx oynuyorsanız ve düşman yakın menzilde size doğu geliyorsa makineli tüfek ile saldırmalı, uzak menzilde sizden kaçıyorsa roketatarı kullanarak düşmanı takip etmelisiniz. Oynaması gayet kolay olan Jinx için en önemli olan şey, takım savaşında pozisyonunu koruyor olmasıdır.

Tabi birde Jinx’in R tuşuyla haritanın öbür ucuna kadar yollayabildiği roketleri var. Eğer oyununuzda, karşı takımda Jinx oynayan biri varsa her zaman dikkatli olmanız gerekmektedir. Canınız azken üsse geri dönüş yapmaya çalışırsanız yada koridorunuzda minyon kesmeye devam ederseniz, Jinx için her zaman açık hedef olacağınızı unutmayın.

 

7. MASTER Yİ

Genelde bazı kişiler tarafından oyunun en kolay şampiyonu olduğu söylenen ama şampiyonu kullandıklarında çılgınlar gibi karşı takımı besleyen, Master Yi düşmanı, genel bir League of Legends oyuncu kitlesi bulunmaktadır. Ama tabi bu kitle bir yandan da haklılar. Yi, genelde ormanda oynanan baskın yapma yeteneği düşük, dayanıksız, hasar verme potansiyeli düşük ve kolayca orman rolünde düşürülebilen bir şampiyondur. Tabi bu anlattıklarımın hepsi Master Yi için geçerli olan oyun başı özellikleridir.

Eğer bu şampiyon kasarsa ciddi anlamda sizi oyundan soğutabilir. Çünkü bırakın bire birde bir düşmanı kesmeyi, saniyeler içinde bütün rakipleri keserek beşte beş yapabilme özelliğine sahiptir. Çift vuruşu, yavaşlatma etkilerine karşı bağışıklık, kritik vuruş eşyalarından faydalanma, saldırı hızı eşyalarından muazzam derecede faydalanma özelliğiyle Master Yi için düşmanın tank eşyaları yada hasar eşyaları kasmış olması hiç bir şey ifade etmiyor.

 

8. PANTHEON

Ah o eski Pantheon, ne güzel bir şampiyondu o öyle. Sadece Q yeteneğiyle mızrak atarak düşmana koridoru dar ediyordu. Oyunun en saçma şampiyonlarından biriydi ama. Bu yüzdendir ki Pantheon baştan aşağı yenilendi. Şimdiki hali de bence gayet güzel ve oynaması eskisi kadar kolay. Q ve W yeteneği sayesinde düşmana son derece rahat bir şekilde hasar verebilir ve E yeteneğiyle gelen hasarın önüne geçebilirsiniz.

Pantheon daha çok üst koridor için tercih edilen bir şampiyondur. Ama bence bu şampiyonu ormancı rolünde oynanırsa çok daha verimli olacaktır. Ayrıca R yeteneği sayesinde Pantheon, uzaklarda gerçekleşen bir takım savaşına kolayca yetişebilir, baskın atabilir ve koridoru ele geçirebilir. Üstelik mekanikleri, oynanışı son derece kolay bir şampiyon olmasıyla düşük ligler için idealdir diyebilir.

 

9. SİVİR

Sivir ablamız League of Legends oyununda sadece kendi yetenekleriyle geniş alan hasarı çıkarabilen ender şampiyonlardan bir tanesidir. Q, W, ve R yeteneği alan yetenekleridir. Bu ablamız, elinde dönen şeyi defalarca kez üstünüzden geçirebilir. Q yeteneği sayesinde size, önünüzdeki ve arkanızdaki birimlere, şampiyonlara çok ciddi hasar verirken bu hasarı W yeteneği de destekler. Aynı zamanda R yeteneği sayesinde hem kendisini ve hemde yakınındaki takım arkadaşlarını hızlandırarak düşmanın üzerine gitmeyi yada kaçmayı kolaylaştırır.

Aynı zamanda Sivir ablamız bu hareketliliği pasif yeteneği sayesinde kendi üzerinde arttırır. Kısaca Sivir ablamız, uzaktan savaşan, yüz yüze çarpışmak yerine arkadan arkadan vurmayı seven karaktersiz bir ablamızdır. Genelde takım savaşlarında bir kişiye hasar vereyim derken takımın hepsine irili ufaklı hasar verir.

 

10. TEEMO

Oldukça sevimli gözüken Teemo isimli bu şampiyon, League of Legends’da en sevilmeyen, nefret edilen şampiyonlardan biridir. Kendi orman sınırlarınız içerisinde sakin bir yürüyüşe çıkarken bir anda canınızdan olabilir ve ne olduğunu anlayamadan Teemo kardeşe skor kazandırabilirsiniz. Teemo ismindeki bu küçük pislik, haritanın bir çok yerine mantar koyarak tek bir mantarla sizi sakat bırakabilir. Birde bu pisliğin Q yeteneği var ki beşinci seviyede sizi 2.5 saniye kör ediyor. 2.5 saniye nedir arkadaş ? Bitti mi peki Teemo’nun özellikleri ? Hayır tabi ki. Teemo kardeşimiz W yeteneği sayesinde sizi kolayca yakalayabilir yada sizden kaçabilir. Çalıda yada herhangi bir yerde kıpırdaman bekleyip görünmez bir şekilde pusu kurabilir ve sizi bir anda sırtınızdan vurabilir. Bu kadar özellik yetmezmiş gibi birde E yeteneğiyle normal saldırılarını güçlendirerek düz vuruşlarıyla düşmanını zehirler ve saniye başına hasar almasına sebep olur. Dedim ya, tam bir pislik!

Teemo, oynaması kolay bir şampiyon olmasına rağmen genelde Teemo oyuncuları, R yeteneğiyle yerleştirilen mantarları haritanın ayak basılmadık yerlerine yerleştirmeyi tercih ederler. Riot, Teemo şampiyonuna R yeteneğini kazandırırken “bu mantarlara düşmanlar bassın ve yavaşlayıp hasar alsınlar” düşüncesiyle yaptı. Ama siz neden bu mantarları haritanın ayak basılmayan yerlerine yerleştiriyorsunuz anlamıyorum. Kimse mantarlara basmasın diye mi ? Kişisel tercihiniz tabi yinede saygı duyuyorum.

 

11. TRYNDAMERE

League Of Legends’da en gereksiz şampiyonun hangisi olduğunu sorsalar Tryndamere derim. Gerçekten bu şampiyon çok gereksiz değil mi ? Sanırım Riot bir gün otururken canı sıkılmış ve “hadi bir şampiyon yapalım” demiş ve ortaya Tryndamere çıkmış. Şampiyon güçlü bir şampiyon ona bir lafım yok ama son derece gereksiz bence. League Of Legends’da Draven dışında kritik vuruş yapmayı sağlayan eşyalardan en çok faydalanan şampiyondur bence.

Pasifini doldurmuş bir Tryndamere çok tehlikelidir. Eğer koridorda karşınızdaki düşman Tryndamere ise aynı zaman pasifi tam doluysa sizi tek bir düz vuruşuyla sakat bırakabilir, şaşırmayın.

Tryndamere’nin düz vuruşları muazzam hasar verebilir. Aynı zamanda kritik vuruşlardan fazlasıyla beslenir. Bu yüzden Tryndamere’e karşı Ninja tabisi ve Randuin’in Alameti eşyalarını satın almayı unutmayın. Bu iki eşya Tryndamere’nin hasarını ciddi oranda azaltır. Aynı zamanda Tryndamere’in R yeteneği sayesinde 5 saniye daha hayatta kalacağını aklınızdan çıkarmayın.

 

12. TWİTCH

Gayet güzel ilerleyen bir takım savaşı içerisindesiniz. Düşmanı alt etmek üzeresiniz. Takım savaşını kazandıktan sonra yapacaklarınızı hayal ediyorsunuz…Acaba ejder mi alsak baron mu alsak ? Yada koridoru ittirip kule mi açsak ? Tabi siz bu şekilde hayaller kurup, plan yaparken henüz bitmemiş olan takım savaşında bir anda “Ce-eee!” diye bir ses duyulur. Bu ses duyulduktan sonra iki bacağı üzerinde duran bir fare arka arkaya bütün takım arkadaşlarınızı ok yağmuruna tutar ve kazanacağınızı düşündüğünüz takım savaşını kaybedersiniz.

Twitch şampiyonu işte böyle bir şampiyondur. Yetenekleri son derece anlaşılır ve kolay mekaniğe sahip bir şampiyondur. Twitch oyuncularından iyi olanları pozisyon alma konusunda kendini geliştirmiştir. Takım savaşı başlamadan önce nerede olması gerektiğini iyi bilirler. Kısaca Twitch şampiyonuyla usta bir oyuncu olmak isterseniz pozisyon almayı iyi bilmelisiniz. Gerisi kolay halledilir.

 

13.VEİGAR

League of Legends oyununda boyu kısa olan şampiyonlardan her zaman korkun. Çünkü boyu kısa olan şampiyonların her zaman absürt bir yeteneği olur. Örneği Teemo’nun tek bir mantarla düşmanı öldürmesi yada ciddi anlamda sakatlaması, Gnar’ın bir anda büyümesi ve muazzam dayanıklı,kitle kontrolüne sahip bir şampiyona dönüşmesi gibi. Tabi ki bu absürt özellik Veigar şampiyonumuzda da var. Veigar sadece R atarak bir düşmanı yok edebilir. Önemli olan tek şey Q yeteneğiyle son vuruş yapıp yeteri kadar yığın yapması. Eğer yeteri kadar yığın yapabilirse gerçekten sadece R tuşunu kullanarak bir düşmanı yok edebilir.

Veigar şampiyonunun tek zor yönü E yeteneğidir diyebiliriz. Hatta zor olduğu bile söylenemez. Onun dışında diğer özellikleri son derece anlaşılır ve kullanımı kolaydır. Q yeteneğiyle son vuruş yaparak yetenek gücünü ufak ufak,kalıcı olarak arttırıyor olman gerekir. E yeteneğini kullanınca düşman köşeye sıkıştıysa yada daha iyisi sersemletmeye uğradıysa, W yeteneği kullanarak çok ciddi oranda hasar çıkartman ve son vuruşu R yeteneğiyle sağlaman gerekir. Hatta kasmış bir Veigar W ve E yeteneğine ihtiyaç duymaz. Sadece Q ve R yeteneği kullanarak düşmanı katledebilir. Daha da kasmış olan bir Veigar, sadece R yeteneğini kullanır.

 

14.WARWİCK

Warwick ağabeyimiz genelde ormanda oynanan ve zaten ormanda oynanması gereken bir şampiyondur. Eğer karşı takımda Warwick varsa ve can değeriniz düşükse tepenizde bir işaret çıkar ve tuhaf bir arka plan müziği çalmaya başlar. İşte böyle bir durumdayken bilin ki can değerinizi doldurmadığınız sürece Warwick sizi haritanın her yerinde bulabilir ve bir anda üstünüze atlayabilir.
Yani can değeriniz azsa ve karşı takımda Warwick varsa haritanın neresinde olursanız olun potansiyel bir risk altındasınız. Warwick şampiyonunda sadece R yeteneğini kullanmak ve bu yeteneğe alışmak birazcık zaman isteyebilir. Onun dışında oynaması kolay, zevkli ve ormancı rolünü isteyenler için idealdir.

 

15.XİN ZHAO

Xin Zhao, yine ormanda oynan ve azda olsa üst koridorda görülebilen mızraklı bir askerimizdir. Öncellikle şampiyona nedenini anlayamadığım bir şekilde gıcık olduğumu söylemeliyim. Ama şampiyonunu güçlü yada güçsüz olması, yeteneklerine yada herhangi bir özelliğine gıcık değilim. Doğrudan şampiyonun kendisine, tipine, duruşuna, elindeki mızrağa gıcık oluyorum. Nedenini bende bilmiyorum.

Xin Zhao şampiyonu daha çok düşük liglerde görülen, başarılı baskın ihtimali yüksek olan bir şampiyondur. Eğer düşük ligde oynayan bir oyuncuysanız ve oyunu taşıyıp yüksek liglere çıkmak istiyorsanız Xin Zhao tam size göre. Ama olurda havalı bir şampiyon oynamak istiyorsanız ve o şampiyonda uzmanlaşmak istiyorsanız tercihiniz Xin Zhao olmamalıdır. Sonuçta mızrak sallayan bir adam, ne kadar havalı olabilir ki ?

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 3
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir