1. Anasayfa
  2. İşletim Sistemi Sorunları

Windows Update kapatılmaması sorunu ve çözümü

Windows Update kapatılmaması sorunu ve çözümü
0

Windows Update yani Windows Güncellemeleri Servisi eski Windows işletim sistemi sürümlerindeki gibi kapatılmıyor.Denetim Masasında güncelleme servisinin tamamen kapalı olacak şekilde ayarlama yapmasını sağlayacak herhangi bir seçenek bulunmuyor.

Windows 10 işletim sistemi eski sürümlerine göre birçok farklı özellik içeriyor.Bunlardan biride güncelleme servisinin kullanıcının isteği üzerine kapatılmamasıdır.Bu durum cihazınızda yüksek oranda internet kullanımına ve can sıkacak boyutta bilgisayarın kapatılıp uzun süreli yükleme işleminin yapılmasına sebebiyet vermektedir.

Bu durum karşısında Windows güncelleme servisini kapatmak ve otomatik yapılan Windows güncellemesinden kurtulmak için basit bir işlem yapmanız gerekmektedir.Bu işlemi yapmak istiyorsanız aşağıda bahsedilen adımları uygulayınız.

 

WİNDOWS GÜNCELLEME SERVİSİNİ KAPATMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

 

Windows Update’yi kapatmak için ilk önce Görev Yöneticisi‘ni açın.Karşınıza gelen pencerenin üst kısmından Hizmetler sekmesine tıklayın ve en alttaki Hizmetleri Aç sekmesine tıklayın.

Karşınıza gelen pencerede Windows Update hizmetini bulun ve sol kısımdaki Hizmeti durdur‘a tıklayın.Ardından Windows Update hizmetini açın.


Karşınıza Windows Update Özellikleri (Yerel Bilgisayar) penceresi gelecek.Bu pencereden Başlangıç Türü bölümününde var olan Devre Dışı seçeneğine tıklayın. Uygula/Tamam yapın.

Bu sayede Windows güncelleştirme servisi,cihazınızı yeniden başlatmadığınız sürece kapalı durumda kalacak.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir