1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Windows 11 Linux çekirdeği kullanabilir

Windows 11 Linux çekirdeği kullanabilir
0


Windows,Linux’u yakından takip ediyor.Bu dostluğun sonucunda Windows 10 işletim sisteminin çıkardığı bütün sorunlar yeni bir Windows işletim sistemiyle çözüme kavuşabilir.

Windows 10 işletim sistemi yayınlandığı günden beri sürekli olarak sorun yaşayan bir işletim sistemi oldu.Her ne kadar güncellemeler yayınlansa da Windows 10 tam anlamıyla kararlı bir işletim sistemi olamadı.Güncellemeler kimi zaman Windows 10’nu sorunlarından kurtarsa da kimi zaman yeni sorunların yaşanmasına sebep oldu.

Windows 10’un bu sorunları yaşaması ve güncellemeler ile çözüme kavuşmamasının sebebi NT çekirdeğine dayanmaktadır.Son zamanlarda da Windows’un Linux’a yaklaşması,Linux çekirdeği ile yapılan yeni bir Windows 11 işletim sisteminin yapılacağına dair söylentilere sebep oluyor.

Windows 10 işletim sisteminde güncellemeler özenilmeden yapılıyor ve kullanıcıya aktarılıyor.Bu durum işletim sisteminde onarım yerine yeni yıkımlara sebep oluyor.Hatta yeni sorunları bir kenara bırakacak olursak işletim sisteminde çeşitli güvenlik açıklığına da sebep olabiliyor.

 

Bütün bunlar göz önüne alındığında Windows’un yeni bir sürüm oluşturması ve bu sürümünde NT çekirdeğinden daha sağlıklı bir çekirdeğe sahip olan Linux çekirdeğini kullanması bütün sorunları çözer.Kullanılan yeni Windows sürümünün görünüşünde her şey aynı kalır ancak arka planda bütün işlemleri yapan çekirdek Linux çekirdeği olur.Bu yüzden Windows’un Linux çekirdeği kullanarak yeni bir Windows işletim sistemi oluşturacak söylentilerinin de gerçek olması hiçte mantıksız olmaz.

Tabi böyle bir değişimin yaşanabilmesi için Windows uygulamalarının Linux üzerinde çalışması gerekir.CrossOver ve Wine yıllardır Windows’a ait uygulamaların Linux’ta çalışmasını sağlıyor.Windows işletim sistemi;geliştiriciler için her ne kadar kapalı bir kutu olsa da bu sorunda aşılabilecek bir sorundur.Yani Windows işletim sisteminin Linux çekirdeğini kullanması için sorun olmaz.

 

Microsoft’un,depolama ve bağımsız donanım satıcıları ile ortalık yöneticiliği yapan ismi Carmen Crincoli’nin attığı bir tweet’te “2017 yılı sonu için Linux yılı oldu.Sadece masaüstünde Windows var.” ifadeleri kullanılmıştı.Bu ifadelerin ardında Windows işletim sistemi ile Linux birbirlerine yakınlaşmaya başladı.

Bütün yayını özetlemek gerekirse kesin bir durum söz konusu olmaksızın Windows işletim sistemi,Linux çekirdeği ile çalışan yeni bir Windows işletim sistemi yayınlayabilir.Böyle bir olayın olması kesin olmamakla beraber oldukça yüksek bir ihtimalde taşıyor.İlerleyen günlerde milyonlarca insanın kullandığı Windows işletim sistemi,görünüşünde değil ama işleyişinde çok farklı bir sürüm ile kullanıcılarının karşısına çıkabilir.

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir