1. Anasayfa
  2. Bilim

Yeniden şarj edilebilir Lityum Karbondioksit batarya geliştirildi

Yeniden şarj edilebilir Lityum Karbondioksit batarya geliştirildi
0

Lityumun yanında kullanılan geleneksel malzemeler yerine bu sefer Illinois Üniversitesi’ndeki bilim insaları tarafından Lityum Karbondioksit pil geliştirildi.

 

Günümüzde hemen hemen her elektronik cihazda yeniden şarj edilebilme özelliğine sahip lityum iyon bataryalar kullanılıyor.Ancak bu bataryalar verimlilik açısından yeterli düzeyde olmuyorlardı.Bilim insanları ise lityum karbondioksit ile yapılacak olan bataryanın lityum  iyon pillere göre çok daha verimli olacağını biliyorlardı.

 

Her ne kadar lityum karbondioksit bataryanın lityum iyon bataryadan daha fazla verimlilik sunacağı önceden tahmin edilse de lityum karbondioksit batarya yapma girişimleri başarısız olmuştu.Bunun sebebi ise lityum karbondioksit bataryanın yeniden şarj sırasında karbonun birikime sebep olması ve bunun sonucunda bataryanın arızalanmasıydı.

 

Ancak bilim insanları tarafından bu sorunda çözüldü.Geleneksel malzemelerin dışında yeni bir malzeme ile bu birikim engellendi ve lityum karbondioksit bataryanın yeniden şarj işlemi sonucunda arızalanması engellendi.Ayrıca lityum karbondioksit batarya tekrar tekrar yeniden şarj işlemine tabi tutuldu ve 500 kere sorunsuz bir şekilde şarj edildi.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir