1. Anasayfa
  2. Programlar

CrystalDiskMark

CrystalDiskMark
0

Her bilgisayarda çeşitli video, müzik, belge ve benzeri kişisel dosyalar saklanmaktadır. Aynı zamanda her bilgisayarda yazılımlar ve oyunlar kurulup oynanmaktadır. Tüm bunların hepsi büyük birer veri paketleridir. Bilgisayarlarda bu verilerin uzun süreli saklanabilmesi ve kullanılabilmesi için sabit depolama birimleri kullanılmaktadır.

Geçmişten günümüze bilgisayarlarda bu işi üstlenen depolama birimi HDD birimleriydi. Gelişen ve güncellenen Windows 10 işletim sistemiyle beraber kullanıcılarında ihtiyacı da değişti. Özellikle Windows 10 işletim sistemiyle beraber artık her kullanıcı için HDD depolama birimi oldukça yavaş ve yetersiz kaldı. Tüm bunların üzerine HDD depolama biriminin yerini SSD depolama birimi almaya başladı. SSD depolama birimi HDD’ye göre çok daha hızlı ve verimli çalışabiliyordu.

CrystalDiskMark

Gelişen teknolojiyle birlikte zaten oldukça hızlı performans sunan SSD depolama birimleri daha da geliştirildi ve hızlandırıldı. Bunun üzerine bilgisayarın içini, dışını, yaşanan farklılıkları gözle görmek isteyen detaylı kullanıcılar SSD depolama birimlerinin hızlarını merak ettiler. SSD hızlarını test ederek birbirleriyle kıyaslamaya başladılar. Eskiden pekte kullanılmayan SSD hız testi programları bu gelişmelerin ardından sıkça kullanılmaya başlandı.

Eğer sizde kullanmış olduğunuz SSD depolama biriminin hızını merak edenlerdenseniz şimdi bahsedeceğimiz programı kullanmalısınız. CrystalDiskMark sayesinde bilgisayarınızdaki depolama birimlerinin hızını ölçebilirsiniz. Bu hızları ölçerek birbirleriyle kıyaslayabilirsiniz. Tabi bu test sadece SSD depolama birimleriyle kısıtlı kalmamaktadır. Aynı şekilde HDD hız testi de gerçekleştirebilirsiniz. Böylece HDD depolama birimlerini de birbirleriyle yada SSD birimleriyle kıyaslayabilirsiniz.

 

CrystalDiskMark nedir ? CrystalDiskMark ne işe yarar ?

İster HDD hız testi için kullanın isterseniz SSD hız testi için kullanılın bu iş için en çok tercih edilen yazılım CrystalDiskMark‘dır. Tamamen ücretsizdir. Kurulumu ve kullanımı son derece kolaydır. Bu yazılım sayesinde yazılımın arayüzünde seçtiğiniz sabit depolama biriminde rastgele okuma/yazma işlemleri yaptırabilir ve depolama biriminizin okuma/yazma hızını gözlemleyebilirsiniz.

İsterseniz internette CrystalDiskMark yazılımı ile diğer kişiler tarafından yapılıp paylaşılmış testlere göz gezdirebilirsiniz. Sadece bilgilendirmek amacıyla çeşitli dergilik siteler, teknoloji siteleri, kişisel bloglar CrystalDiskMark yazılımını kullanıp yaptıkları testlerin sonuçlarını paylaşmaktadır. İsterseniz sizde istatistik verileri oluşturmak için ücretsiz olarak CrystalDiskMark yazılımını kullanabilirsiniz.

 

DOSYA ADI: CrystalDiskMark7_0_0h.exe
DOSYA BOYUTU: 5.83 MB

Kurulum dosyası kaynağına git

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir