1. Anasayfa
  2. İnternet

Facebook hesabının kalıcı olarak kapatılması

Facebook hesabının kalıcı olarak kapatılması
0

Facebook sosyal medya platformunda yaşanan kişisel veri skandalları,spam içeriklerinin çok yoğun bir şekilde artması,alıntı içeriklere karşı tedbirlerin yetersizliğinden dolayı bazı kullanıcılar Facebook hesabını kapatmak istiyor.

Facebook hesabının dondurulması sonucu aramalarda hesabınızın görülmemesini sağlayabilirsiniz.Facebook hesabını dondurmak,oldukça basit bir işlem sonucunda gerçekleştirilebiliyor.Ancak hesabınızı kalıcı olarak kapatmak istiyorsanız bu işlem,Facebook tarafından yokuşa sürülüyor.Kullanıcı arayüzünün zor olmasından dolayı birçok kullanıcı hesabını kalıcı olarak kapatmak istese de bu işlemi yapamıyorlar.

 

Facebook hesabının kalıcı olarak kapatılması için yapılması gerekenler…

▶️ Facebook hesabınızla etkileşim içerisinde olan çeşitli internet sitelerinin,uygulamaların,oyunların ve diğerlerinin bağlantısını Facebook üzerinden kaldırmanız gerekiyor.(Kaldırma işleminin sorunsuz gerçekleştirilmesi için gerekli)

▶️ Facebook hesabının kalıcı olarak kapatılma işleminin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

 

❗ Facebook hesabınızı kalıcı olarak kaldırmadan önce aşağıdaki bilgilendirmeleri okuyunuz.

 

🔶 Facebook hesabının kapatılması için 90 gün boyunca hesabınız ile herhangi bir bağlantının gerçekleştirilmemesi gerekiyor.Kapatma işlemi gerçekleştirilince ilk 30 gün boyunca Facebook hesabınızı kaldırmayacaktır.Bu süre zarfında kaldırmak istediğiniz hesaba giriş yaparsanız kapatma işleminiz iptal edilir.30 günlük sürenin zarfında Facebook,hesabınızda var olan kişisel verileri ve bu verilerin yedeklerini silmeye başlar.

🔶 Kısaca kalıcı olarak kapatılan hesap ilk 30 gün boyunca sizin emin olmanız için bekletilir ve kişisel verileriniz bu süre zarfında Facebook tarafından silinmez.30 günlük sürenin sonunda Facebook hesabınızda var olan verileri ve bu verilerin yedeklerini de silmeye başlar.Ortalama 90 günün sonunda Facebook hesabınız,kişisel verileriniz ile birlikte tam anlamıyla kalıcı olarak silinmiş olur.

🔶 Kalıcı olarak Facebook hesabınızı kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor.Ardından ortalama 90 gün boyunca kaldırılan Facebook hesabına giriş yapmamanız gerekiyor.

🔶 Kalıcı olarak kaldırılan hesap;Facebook üzerinden görüntülenemez,herhangi bir işlem gerçekleştiremez.Kaldırılan hesaba bağlı olan uygulama,oyun,internet sitesi bu hesabı kullanamaz,hesap üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştiremez.Ancak Facebook profili kaldırılmış olmasına rağmen bu hesap üzerinden atılan mesajlar karşı tarafın Facebook hesabı tarafında görünür olmaya devam eder.

 

Facebook hesabınızı kalıcı olarak kaldırmak için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayınız…

1.ADIM Kalıcı olarak kaldırmak istediğiniz Facebook hesabının uygulama,oyun,internet sitesi vb. hizmetlerle olan bağlantısını sonlandırması gerekiyor.

 


Facebook hesabının uygulama,oyun,internet sitesi hizmetleri ile olan bağlantısını sonlandırmak için buraya tıklayın

 

Örneğin;

Android cihazda LINE isimli uygulamayı kullanmak için Facebook hesabı ile giriş yaptınız.Facebook hesabının kalıcı olarak kapatılması için hesabın,LINE uygulaması ile olan bağlantısının sonlandırılması gerekir.Bu işlemi yapmak için Facebook üzerinden LINE uygulaması kaldırılmalıdır.

Facebook hesabınızı kaldırmak istiyorsanız önce sizde bu şekilde bağlantılı olan bütün uygulama,oyun ve diğerlerinin Facebook sitesi üzerinden kaldırmanız gerekiyor.Burada örnek teşkil etmesi için Facebook sitesinden sadece LINE uygulaması kaldırıldı.

(Her uygulamanın sağındaki kutular işaretlenip Kaldır butonuna tıklayarak toplu kaldırma işlemi de yapılabilir.)

 

2.ADIM Facebook hesabınızı kalıcı olarak kaldırın.

 


Facebook hesabınızı kalıcı olarak kaldırmak için buraya tıklayın


✔️ Facebook hesabınızı kalıcı olarak kaldırırken birinci adım yapıldıysa,hesabınız 90 gün içerisinde sorunsuz bir şekilde kaldırılacaktır.90 günlük süre zarfında kaldırılan Facebook hesabına giriş yapılmaması gerektiğini unutmayınız.

 

Bu İçeriğe Tepkini Göster!
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    bay_ld_m
    Bayıldım
  • 0
    sevindim
    Sevindim
  • 0
    _pheli
    Şüpheli
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    _rendim
    İğrendim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir